Alina Bica, prinsă de polițiști în Italia

10 Iul 2020 | scris de A.V.
Alina Bica, prinsă de polițiști în Italia

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, a fost prinsă de poliţişti în Italia. În aceeaşi zonă din Italia a fost prins şi Ioan Bene, condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare. Cei doi vor fi prezentaţi unei instanţe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare.

Poliţia Română a anunţat, vineri seară, că fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost prinsă în Italia, scrie news.ro

Ea se află în prezent în custodia poliţiştilor. 

Alina Bica a fost dată în urmărire internaţională în 27 noiembrie 2019, după ce a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare

Poliţia Română a mai precizat că în aceeaşi zonă din Italia a fost prins şi un alt urmărit internaţional - Ion Bene, condamnat la 6 ani şi 2 luni pentru fals în înscrisuri, dare de mită şi evaziune fiscală. Ioan Bene a fost condamnat în dosarul fostului şef al Consiliului Judeţean Cluj Horia Uioreanu. 

Şedul Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a precizat că cei doi au fost prinşi ”în urma cooperării poliţieneşti internationale, precum şi a bunei relaţii instiuţionale dintre ministrul afacerilor interne din România şi ministrul de interne italian”. 
 
”Cei doi urmăriţi internaţional sunt în custodia autorităţilor din Italia, urmând a fi prezentaţi unei instanţe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare şi asupra predării către România. Mulţumim tuturor partenerilor instituţionali pentru sprijinul acordat în acest caz. Asigur cetăţenii că  Poliţia Româna va continua activitatea de depistare a tuturor persoanelor care se sustrag. Este doar o chestiune de timp până îi vom aduce acasă”, a declarat  Liviu Vasilescu.

UPDATE

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica va fi adusă în ţară după ce a fost prinsă în Italia, vineri seară, fiind dată în urmărire de poliţie, potrivit conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră