Alina Bica, dată în urmărire generală. Ia-o de unde nu-i

27 Iun 2018
Alina Bica, dată în urmărire generală. Ia-o de unde nu-i

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost dată în urmărire generală, miercuri, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru ”favorizarea făptuitorului”. Fotografia acesteia şi informaţii despre motivul căutării au fost postate pe site-ul Poliţiei Române, alături de fotografiile altor peste 1.100 de români daţi în urmărire.

Numai că, oficial, Alina Bica este în Costa Rica. Fosta şefă a DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica.

Dar soţia omului de afaceri Ovidiu Tender declara însă, săptămâna trecută, la instanţa supremă, că Bica nu s-ar mai afla în Costa Rica, ci în Panama.

Alina Bica a fost fotografiată împreună cu Elena Udrea în Costa Rica, în urmă cu câteva luni, fosta ministră ajungând și ea acolo și solicitând, la rândul ei, statut de refugiat politic.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis marţi achitarea Alinei Bica în dosarul în care a fost judecată alături de omul de afaceri Horia Simu şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop şi în care în primă instanţă primise o condamnare de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. În dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, fosta şefă a DIICOT a fost condmnată la patru ani de închisoare cu executare, fiind menţinută astfel decizia din primă instanţă.

Pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea ”Persoane urmărite”, a fost postată fotografia fostei şefe a DIICOT, cu menţiunea că pe numele său există un mandat de executare a pedepsei închisorii emis în 26 iunie de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală.

Conform procedurilor, Poliţia a solicitat deja instanţei emiterea mandatului european de arestare.

Pe pagina dedicată persoanelor căutate există postate numele şi fotografiile a peste 1.180 de persoane date în urmărire generală.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră