Ce se întâmplă cu Jean Claude Juncker? (VIDEO). Purtătorul de cuvânt al CE vine cu explicaţii

12 Iul 2018
Ce se întâmplă cu Jean Claude Juncker? (VIDEO). Purtătorul de cuvânt al CE vine cu explicaţii

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a putut fi văzut cum îşi pierde echilibrul de mai multe ori înaintea unei cine oficiale a liderilor NATO, scrie The Associated Press, dar imaginile care deja au devenit virale pe Internet vorbesc de la sine.

În imaginile care circulă pe reţelele de socializare, se vede clar cum preşedinţii Finlande şi Ucrainei, alături de premierul olandez, Mark Rutte, au sărit să îl susţină pe Juncker, să poată să rămână pe picioare.

Liderii instituţiilor europene au fost invitaţi de liderii NATO la o cină oficială miercuri seară. Imaginile sunt surprinse înaintea cinei respective.

Biroul lui Juncker a refuzat să comenteze, făcând referire la respectarea intimităţii.

„Nu are o problemă de sănătate serioasă, din câte ştiu, dar are o problemă la spate de ceva timp. Este o problemă şi îi creează aceste dureri intense”, a declarat Rutte.

Juncker a declarat anterior că suferă de sciatică iar acest lucru îi afectează uneori mişcările. Prim-ministrul portughez, Antonio Costa, a declarat joi că Juncker s-a plâns de dureri de spate. 

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a explicat comportamentul straniu al lui Jean-Claude Juncker în timpul summitului NATO de la Bruxelles.

Șeful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a avut un acces de sciatica, acum se simte mai bine, urmează un tratament, iar săptămâna viitoare va avea un program încărcat, a anunțat jurnaliștii purtătorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas.

"Aș vrea să vă anunț că în seara de miercuri președintele Comisiei Europene a avut un acces de sciatică, Juncker explicase anterior că aceasta îi afectează mersul, ceea ce s-a întâmplat și miercuri. El urmează un tratament și se simte mai bine deja. Ieri a avut un program încărcat în legătură cu summitul NATO, însă își va continua munca așa cum a făcut-o întotdeauna", a declarat Schinas.

Fiind întrebat despre capacitatea lui Juncker de a-și îndeplini funcția, purtătorul de cuvânt al CE a asigurat că președintele executivului european își va duce mandatul său până la expirarea lui în 2019.

Speculațiile presei, potrivit cărora președintele CE ar fi fost într-o stare de ebrietate, sunt jignitoare și dezgustătoare, a declarat Schinas.

"Consider dezgustător faptul că unele instituții media încearcă să scrie titluri jignitoare profitând de subiectul durerii lui Jean-Claude Juncker. Nu cred că e frumos, e injust", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, după ce jurnaliștii l-au întrebat dacă Juncker s-a aflat în stare de ebrietate la summitul NATO de la Bruxelles.

Fiind întrebat dacă Juncker își administrează analgezice, care ar putea provoca un efect similar, Schinas a răspuns că nu a fost autorizat să vorbească despre starea sănătății și dosarului său medical.
Schinas a mai menționat că în acea zi "Juncker nu a solicitat ajutor medical pentru că nu a fost nevoie".

 

Varianta mai lungă, aici:

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră