EXCLUSIV. Nebunie: Cum au sărbătorit oamenii la Bruxelles faptul că Belgia a ajuns în semifinalele CM 2018

07 Iul 2018 | scris de Istvan Deak
EXCLUSIV. Nebunie: Cum au sărbătorit oamenii la Bruxelles faptul că Belgia a ajuns în semifinalele CM 2018 Galerie foto (7)

Nebunie generală în centrul Bruxelles-ului, în timpul şi mai ales după meciul dintre Belgia şi Brazilia, pentru semifinalele Cupei Mondiale de Fotbal din Rusia. 

Reprezentativa Belgiei a învins echipa Braziliei cu scorul de 2-1 (2-0), vineri seara, la Kazan, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de Fotbal din Rusia, fază în care va înfrunta Franţa.

Moment propice pentru ca fanii naţionalei belgiene să petreacă pe străazi, în vacarm şi o mare de lumini.

''Diavolii roşii'' au făcut meciul perfect în faţa cvintuplei campioane mondiale, considerată principala favorită la titlu, şi s-au impus prin autogolul marcat de Fernandinho (13) şi reuşita lui Kevin De Bruyne (31), în timp ce pentru Selecao a înscris Renato Augusto (76).

Brazilia a condus ostilităţile, dar a fost penalizată în două rânduri şi, deşi şi-a creat multe ocazii de gol, a fost lipsită de şansă şi de inspiraţie.

Brazilia, care a încheiat ediţia trecută pe locul 4, după 1-7 cu Germania în semifinale şi 0-3 cu Olanda în finala mică, se opreşte de data aceasta în sferturi, reaminteşte agerpres.ro.

Brazilia nu pierduse niciunul din ultimele sale 16 meciuri oficiale, în timp ce Belgia a ajuns la 23 de partide consecutive fără eşec.

Eliminarea Braziliei mai înseamnă un lucru, acela că în careul de aşi se vor afla anul acesta doar echipe europene, Belgia, Franţa, Rusia/Croaţia, Suedia/Anglia.

CREDIT FOTO: Istvan Deak

Nici în Franţa bucuria nu a fost mai mică. 

Selecţionata Franţei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, vineri, după ce a învins reprezentativa Uruguayului cu scorul de 2-0 (1-0), la Nijnîi Novgorod, în primul sfert de finală al competiţiei.

''Les Bleus'' s-au impus meritat, prin golurile marcate de Raphael Varane (40) şi Antoine Griezmann (61). Francezii nu mai jucaseră o semifinală din 2006, când Italia i-a învins în ultimul act la ediţia din Germania.

Pe Champs Elysees, la Paris, a fost sărbătoare.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră