Uniunea Europeană vrea mai multă linişte şi înţelegere în România

11 Iul 2018
Uniunea Europeană vrea mai multă linişte şi înţelegere în România

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, în cadrul căreia a avut programate întrevederi cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu mai mulți comisari europeni. Oficial, tema discuțiilor era preluarea de către România a președinției Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.

Dăncilă spune că liderii europeni s-au arătat nemulţumiţi faţă de situaţia din România, pentru că nu există înţelegere şi consens la nivelul ţării. Într-un interviu la Antena 3, Dăncilă a spus că oficialii europeni au părut mai îngrijorați de luptele politice din România, decât de legile justiției.

Şeful Executivului a spus că preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker i-a cerut să colaboreze mai bine cu factorii politici din ţara noastră şi să evite luptele politice, pentru că ele nu trebuie să existe dacă România îşi doreşte o preşedinţie de succes a Consiliului UE.

Premierul Viorica Dăncilă spune că a discutat cu oficialii europeni de la Bruxelles despre protocoalele de colaborare dintre instituţiile din justiţie cu serviciile secrete, precizând că vicepreşedintele CE Frans Timmermans a spus că este un lucru grav, iar preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, ar fi spus că încheierea acestor protocoale nu doar că este gravă, dar încalcă şi principiile democraţiei.

Conform lui Dăncilă, Juncker a spus că poate multe Guverne au avut probleme tocmai pentru că s-au împlicat serviciile secrete.

Premierul a remarcat că oficialii europeni sunt foarte bine informaţi în legătură cu situaţia din România.

Ea a adăugat că justiţia trebuie să-şi facă datoria, însă trebuie respectate drepturile fundamentale ale cetăţenilor, lucru care nu s-a respectat în ultima perioadă. (M.C)

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră