Lui Ilie Năstase i s-a mai redus din suspendare, dar i s-a dublat amenda

08 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Lui Ilie Năstase i s-a mai redus din suspendare, dar i s-a dublat amenda

Ilie Năstase, fost nr. 1 mondial și căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, a obţinut o reducere a perioadelor de suspendare stabilite de Federația Internațională de Tenis, după comportamentul la meciul între echipele României și Marii Britanii, din primăvara anului trecut, relatează tennisworldusa.org.

Astfel, în urma recursului înaintat la un tribunal independent, fostul campion mondial nu va putea participa în calitate de oficial (inclusiv căpitan) în toate turneele ITF și în circuitul ITF timp de trei ani, de la 23 aprilie 2017 până la 23 aprilie 2020. Anterior, perioada de interdicție era până la sfârșitul anului 2020. De asemenea, restricţionarea acreditării la toate turneele ITF a fost stabilită până la 31 aprilie 2018, în loc de sfârşitul anului 2018, cum era iniţial. Cu toate acestea, cuantumul amenzii primite a fost dublat la 20.000 $.

Ilie Năstase consideră verdictul o "victorie". "Având în vedere decizia tribunalului independent, sunt convins că nu mai vor exista motive pentru a-mi refuza accesul sau acreditarea la marile competiții ATP și WTA din acest an, cum ar fi Turneele de la Madrid, Roland Garros sau Wimbledon, nici la WTA din București. Mă bucur să revăd spiritul marilor turnee de tenis. Mi-am dedicat întreaga viață acestui sport și cred că sunt îndreptăţit să continui să particip la acest fenomen ", a declarat Ilie Năstase.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră