UPDATE. Decizia ITF în cazul Ilie Năstase: suspendare până în 2020 şi amendă

21 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Decizia ITF în cazul Ilie Năstase: suspendare până în 2020 şi amendă

Căpitanului nejucător al echipei României de Fed Cup, Ilie Năstase, îi este interzis să acționeze în calitate de oficial la toate competițiile pe echipe ale Federației Internaționale de Tenis (ITF) până la 31 decembrie 2020, a anunţat vineri ITF, conform Reuters, citată de eurosport.co.uk. Federaţia Română de Tenis consideră pedeapsa prea dură, iar acuzaţiile exagerate.

"Federaţia Română de Tenis a luat cunoştinţă de decizia ITF în cazul lui Ilie Năstase, o respectă, dar, din punctul nostru de vedere, este prea dură, acuzaţiile care i se aduc fiind exagerate. Vom discuta cu casa de avocatură care ne reprezintă şi, împreună cu Ilie Năstase, vom decide ce facem în continuare. Avem 21 de zile pentru a face apel", a declarat George Cosac, preşedintele Federaţiei.

Ilie Năstase a fost sancționat pentru mai multe încălcări ale regulilor de comportament în timpul unei  meci de Fed Cup dintre România și Marea Britanie din luna aprilie, incluzând un comentariu "extrem de inadecvat și rasial" cu privire la copilul nenăscut al lui Serenei Williams.

El a mai fost găsit, de asemenea, vinovat de "avansuri de natură sexuală" față de căpitanul echipei britanice Anne Keothavong și de "comentarii abuzive și amenințătoare" la adresa membrilor echipei britanice, oficialilor de meci și a unui membru al presei.

Năstase, care a primit şi o amendă de 10.000 de dolari, nu va avea acces la nici o competiție oficială de echipă a ITF și nici la circuitele de tenis până la 31 decembrie 2018, fără acordarea acreditării, a anunţat ITF. Turneele de Grand Slam, care se află în afara jurisdicției ITF, nu sunt incluse în sancțiune. Atât Năstase, cât și Federația Română de Tenis au la dispoziţie 21 de zile pentru a contesta decizia. 

ITF a început o anchetă după ce Năstase a fost auzit adresându-se în limba română unuia dintre membrii echipei sale despre bebelușul nenăscut al lui Williams. "Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?" s-a întrebat Năstase.

Williams, care confirmase sarcina cu câteva zile mai înainte, este logodită cu co-fondatorul Reddit, Alexis Ohanian, care este alb.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră