Interzis în tenis, Ilie Năstase intră în diplomaţie: Ţara mea nu mi-a oferit această şansă

22 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Interzis în tenis, Ilie Năstase intră în diplomaţie: Ţara mea nu mi-a oferit această şansă

După o întâlnire cu fostul mare tenismen, ministrul ceh de externe, Lubomir Zaoralek, a declarat vineri că Ilie Năstase a fost de acord să devină noul consul onorific al țării sale în România. El va activa la Constanța, relatează Associated Press.

"Este o mare onoare", a spus Năstase. "Țara mea nu mi-a dat această șansă, dar Cehia mi-a oferit-o și eu apreciez", a mai spus fostul mare tenismen.

Nastase va avea timp să se concentreze asupra noului său loc de muncă. Şi asta pentru că, pe lângă interdicția ITF de doi ani, fostul campion nu va putea ocupa o funcţie oficială în tenis până în 2021.

Năstase a fost suspendat provizoriu în aprilie după ce a glumit pe seama culoarea pielii copilului cu care era însărcinată jucătoarea americană de tenis Serena Williams.

El a primit interdicţiile din cauza reacţiilor în timpul meciurilor de Cupa Fed  ale României împotriva Marii Britanii şi a remarcilor de natură sexuală la adresa căpitanului britanic, Anne Keothavong.

Lui Nastase i-a fost blocat accesul la Open-ul Francez și nu a fost invitat la Royal Box de la Wimbledon, unde a fost finalist de două ori.

Zaoralek spune însă că este un fan al tenisului şi a insistat că Ilie Năstase este alegerea potrivită. "Am încredere în domnul Năstase. (În diplomație) trebuie să ne cântărim cuvintele și cred că dl. Năstase este pe deplin conștient de asta. Sunt sigur că transferul său de la sport la diplomaţie va avea succes deoarece îl văd ca pe o persoană care își dă seama de responsabilitatea pe care o are în noua funcție", a spus ministrul ceh.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră