Ilie Năstase face apel împotriva suspendării date de ITF

17 Aug 2017
Ilie Năstase face apel împotriva suspendării date de ITF

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a depus apel împotriva suspendării dictate de Federația Internațională de Tenis (ITF) împotriva sa, relatează BBC.

Ilie Năstase a fost suspendat luna trecută din orice calitate oficială până în anul 2021 de către ITF. El fusese deja suspendat provizoriu de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și pe un arbitru și un ziarist, la meciul de la Mamaia dintre echipele României și Marii Britanii, din barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup (22 aprilie).

Năstase nu va fi acreditat la evenimentele ITF până în anul 2019. Turneele de Mare Șlem nu sunt incluse în această sancțiune, deoarece ele sunt în afara jurisdicției ITF. El a fost de asemenea amendat cu 10.000 de dolari.

ITF l-a găsit vinovat pe Năstase de încălcarea a cinci articole ale regulamentului Fed Cup. Apelul lui Năstase va fi analizat de un tribunal independent, conform agerpres.ro.

Alte stiri din Sport

Ultima oră