Vești bune. Vaccinul de la Oxford a creat anticorpi pentru COVID-19

20 Iul 2020 | scris de A.V.
Vești bune. Vaccinul de la Oxford a creat anticorpi pentru COVID-19

Un vaccin contra coronavirusului dezvoltat de Universitatea din Oxford pare sigur și declanșează un răspuns imunitar, anunță BBC News, preluat de educatieprivata.ro.

Studiile care au implicat 1.077 de persoane au arătat că injecția a dus la crearea de anticorpi și celule T care pot lupta împotriva coronavirusului.

Descoperirile sunt extrem de promițătoare, dar este încă prea curând să știm dacă acest lucru este suficient pentru a oferi protecție, iar testele sunt încă în curs, precizează BBC News.
Marea Britanie a comandat deja 100 de milioane de doze de vaccin.

Cum funcționează vaccinul?
Vaccinul – numit ChAdOx1 nCoV-19 – este dezvoltat cu o viteză fără precedent. Este produs dintr-un virus conceput genetic care provoacă răceala comună la cimpanzei.
Acesta a fost puternic modificat, în primul rând, astfel încât nu poate provoca infecții la oameni și, de asemenea, pentru a semăna mai mult cu noul coronavirus.Oamenii de știință au făcut acest lucru transferând instrucțiunile genetice pentru „proteina spike” a coronavirusului – instrumentul crucial pe care îl folosește pentru a invada celulele noastre – la vaccinul pe care îl dezvoltau.
Aceasta înseamnă că vaccinul seamănă cu noul coronavirus și sistemul imunitar poate învăța cum să-l atace.

CONTEXT

Primele teste pe oameni ale vaccinului împotriva noului coronavirus au fost realizate de Universitatea din Oxford încă din luna aprilie.

Guvernul din Marea Britanie a declarat, la vremea respectivă, că va aloca 20 de milioane de lire sterline pentru cercetările efectuate de oamenii de știință de la Oxford și încă 22,5 milioane de lire sterline pentru Imperial College, ai cărui oameni de știință lucrează, de asemenea, la realizarea unui vaccin. 

Anterior, reprezentanții Universității din Oxford au declarat că scopul lor este să producă un milion de doze de vaccin până în luna septembrie.

Despre Universitatea din Oxford

Este cea mai veche universitate din lumea anglofonă, fiind localizată în orașul Oxford din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Deși o dată precisă nu poate fi determinată, datarea în timp poate să meargă înapoi către secolul al 11-lea, dar cu siguranță anul 1167 poate fi privit ca un an esențial în creșterea sa spectaculoasă, întrucât este anul când Henric al II-lea al Angliei, în încercarea sa de a impulsiona educația superioară din Anglia, le-a interzis studenților englezi să studieze în străinătate, dar în special la Paris.

Recent, în 2009, s-a clasat pe un foarte onorant loc 4 între universitățile din întreaga lume în clasamentul realizat în The Times Higher Education Supplement, iar în topul „Times Higher Education” pentru 2015, este considerată a treia universitate din lume.

Universitatea din Oxford este reprezentată de federația a 39 de colegii independente, ce au conducerile, statutul și corpul profesoral separate.Colegiile sunt instituții independente financiar, în timp ce universitatile sunt finanțate din fondurile statului. Studenții tuturor colegiilor au dreptul de a utiliza laboratoarele, muzeele și bibliotecile, aparținând universităților. La Oxford învață aproximativ 17 mii de studenți

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră