Mergi în Marea Britanie? 14 zile de izolare. România rămâne pe lista țărilor pentru care nu se ridică restricțiile de sănătate

03 Iul 2020
Mergi în Marea Britanie? 14 zile de izolare. România rămâne pe lista țărilor pentru care nu se ridică restricțiile de sănătate

Guvernul britanic ridică restricția care impunea auto-izolarea turiștilor timp de 14 zile după sosirea în Anglia, însă nu și pentru cetățenii români. Măsura se aplică după 10 iulie.

Lista țărilor care beneficiază de scutirea de la această regulă a fost publicată și cuprinde țări precum Italia, Spania, Franța sau Germania, state care au fost printre cele mai puternic afectate de criza coronavirusului.

CONSULTAȚI LISTA AICI.

România rămâne în grupul țărilor ai căror cetățeni trebuie să intre în auto-izolare pentru 14 zile, alături de China, SUA sau Portugalia.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că decizia Marii Britanii de a menţine România pe lista ţărilor în privinţa cărora nu se ridică restricţiile de sănătate a fost luată în baza recomandărilor experţilor şi a fost comunicată pe canale diplomatice anterior anunţului public. MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze înainte de a călători în Regat.

"Urmare anunțului autorităților britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricțiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19 (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#exemption-rules), MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunțului public, faptul că, momentan, pentru cetățenii români se mențin restricțiile existente la frontierele Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Astfel, începând cu data de 10 iulie 2020, cetățenii români care sosesc în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie, sunt obligați să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile.

MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile britanice, decizia Guvernului britanic a fost luată în baza recomandărilor experților de sănătate și a specialiștilor epidemiologi care urmăresc indicatorii aferenți Covid-19 din toate țările, o nouă evaluare a măsurilor urmând a se face la sfârșitul acestei luni.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor de internet http://londra.mae.ro, https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#exemption-rules și www.mae.ro", transmite MAE.

Alte stiri din Externe

Ultima oră