Coronavirus Marea Britanie: British Airways retrage întreaga flotă Boeing 747

17 Iul 2020 | scris de A.V.
Coronavirus Marea Britanie: British Airways retrage întreaga flotă Boeing 747

Compania aeriană British Airways (BA) a anunțat că va retrage din operațiuni întreaga flotă de avioane Boeing 747, din cauza prăbușirii numărului de călătorii cauzat de pandemia de coronavirus. BA e cel mai mare operator de 747 din lume, cu 31 de avioane de acest tip.

"Cu mare tristețe putem confirma că propunem să ne retragem întreaga flotă de 747 cu efect imediat", a declarat un purtător de cuvânt al BA la BBC, preluat de rfi.ro.

"Este puțin probabil ca magnifica noastră regină a cerului să mai opereze vreodată servicii comerciale pentru British Airways din cauza scăderii călătoriilor cauzată de pandemia globală Covid-19", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Retragerea avioanelor Boeing 747 fusese planificată pentru 2024, dar aceasta a fost devansată din cauza crizei.

În prezent, BA, care este deținută de International Airlines Group (IAG), este cel mai mare operator de 747-400 pentru pasageri și a preluat avionul pentru prima dată în iulie 1989.

La început, puntea superioară a avionului conținea un salon care era cunoscut drept "clubul din cer”.

Concedieri masive

Compania a adăugat că va opera mai multe zboruri pe avioane moderne, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, precum noile sale aeronave Airbus A350 și Boeing 787 Dreamliner.

Se așteaptă ca acestea să o ajute să atingă ținta emisiilor de carbon net-zero până în 2050.

Boeing 747 a ajutat la democratizarea călătoriilor aeriene la nivel mondial în anii '70 și a marcat jubileul de 50 de ani în februarie 2019.

Compania manufacturieră Boeing cu sediul în SUA a anunțat sfârșitul producției avionului în urmă cu un an.

Un val de restructurări declanșat de pandemia coronavirus lovește companii aeriene din întreaga lume, alături de producătorii de avioane și furnizorii acestora. Mii de concedieri fost anunțate în ultimele săptămâni.

Sute de angajați la sol ai BA sunt în pericol de disponibilizare, din cauza reducerii costurilor companiei aeriene ca urmare a pandemiei coronavirus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră