Un nou tratament contra alergiilor provocate de acarienii din locuință

16 Mar 2017 | scris de Magda Marincovici
Un nou tratament contra alergiilor provocate de acarienii din locuință

Un nou tratament, constând într-un comprimat administrat sublingual, reușește să reducă crizele de astm și de rinită, provocate de acarienii din locuințe.   

Acarienii, prezenți oriunde în casele noastre, reprezintă cauza cea mai frecventă de alergii respiratorii. Recent a fost lansat un nou tratament sub forma unui comprimat administrat sublingual, transmite site-ul topsante. 

Comprimatul, conținând extracte alergenice de acarieni, se dizolvă imediat după ce este plasat sub limbă. El este luat timp de 3-5 ani, zilnic, pentru a induce în mod progresiv o toleranță a organismului la alergenii acarieni. 

Noul tratament este destinat persoanelor cu vârste între 18 și 65 de ani, care suferă de rinită sau astm alergic la acarieni, confirmate la finalul unui bilanț alergologic și fără putință de a fi ținute sub control cu tratamentele destinate calmării simptomelor. 

Un studiu european a demonstrat că desensibilizarea cu ajutorului acestui produs (acarizax – ALK)  reduce în mod semnificativ (34%) riscul de exacerbare a astmului de intensitate moderată spre severă. Un alt studiu indică faptul că produsul permite ținerea sub control a simptomelor de rinită la adult. 

Noul tratament reprezintă o metodă mai sigură comparativ cu desensibilizarea indusă prin injectare și mai ușoară ca desensibilizarea prin picături sublinguale. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră