Un cunoscut analgezic a provocat zeci de decese

18 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un cunoscut analgezic a provocat zeci de decese

Un patolog britanic a lansat un avertisment privind prescrierea Tramadolului, un medicament pe bază de opiacee care a provocat 33 de decese în Irlanda de Nord, relatează dailyrecord.co.uk.

Profesorul Jack Crane este îngrijorat de pericolele generate de acest analgezic. Medicamentul pe bază de opiacee este utilizat pentru a trata durerea moderată sau severă și poate fi obținut numai pe bază de rețetă. Dar, ca în cazul multor medicamente, se face abuz, existând o piață neagră în creștere.

Anul trecut, Tramadol a fost asociat cu 33 de decese în Irlanda de Nord. O fată de 16 ani și un pensionar de 70 de ani se numără printre victimele medicamentului

Profesorul Crane spune că analgezicul "a luat mai multe vieți decât orice alt medicament" în Irlanda de Nord, chiar mai multe decât heroina și cocaina.

Prof. Crane a declarat pentru ITV News că speră ca medicamentul să fie trecut la clasa A de medicamente, în încercarea de a reduce numărul de decese.

Tramadolul a luat și mai multe vieţi în Marea Britanie, iar cele mai recente cifre arată că a făcut 200 de victime. Cu toate acestea, în ansamblu, heroina a provocat de departe cele mai multe decese -1,201, iar cocaina și alte tipuri diferite de benzodiazepine au luat și mai multe vieți.

La fel ca Tramadolul, Diazepamul a provocat peste 200 de decese, fiind la fel de mortal în Marea Britanie. Există o temere privind aceste medicamente, deoarece ambele sunt obținute prin prescripție - și sunt adesea mai accesibile pe piața neagră.

Mai mult decât atât, există o percepție că sunt mai sigure, deoarece nu sunt droguri ilegale. Numai că ele devin şi mai periculoase atunci când sunt combinate cu alcool sau alte medicamente.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră