VIDEO. Româncă lovită cu pietre în Irlanda de Nord. Autorităţile au deschis o anchetă

03 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
VIDEO. Româncă lovită cu pietre în Irlanda de Nord. Autorităţile au deschis o anchetă

Când tânăra româncă i-a întrebat pe cei trei atacatori de ce nu respectă fetele, aceştia i-au răspuns: "Nu eşti o fată, ci o imigrantă şi nu ar trebui să fii în această ţară". Unul dintre ei a întrebat-o pe româncă dacă are paşaport. Ea le-a spus că este din România. "Nu ne plac românii", i-a răspuns acesta.

Arthur Davidson, inspector-şef al Poliţiei din Irlanda de Nord (PSNI), a declarat că până în acest moment cei trei băieţi au fost identificaţi şi vor fi chemaţi la audieri în zilele următoare. "Facem cercetări, de asemenea, pentru identificarea victimei şi pentru a-i asigura sprijinul necesar", a mai spus Davidson.

Consilierul Neil Kelly s-a declarat oripilat de gestul celor trei tineri. "Ceea ce s-a întâmplat nu caracterizează comunitatea din Antrim, care este primitoare şi prietenoasă cu toată lumea. Am fost asaltat de mesaje în care oamenii îşi exprimă îngrijorarea faţă de acest incident şi sunt alături de victimă. Sper că aceasta este bine şi nu ne va judeca pe toţi din cauza acţiunilor condamnabile ale unora. Nu există nici o scuză pentru rasism, acesta nu are ce să caute în societatea noastră şi intimidări precum cele din filmuleţ trebuie condamnate", a spus Kelly.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră