Un bărbat din Anglia a murit de coronavirus pe 30 ianuarie, cu trei zile înainte ca virusul să fie recunoscut oficial

09 Sep 2020 | scris de A.V.
Un bărbat din Anglia a murit de coronavirus pe 30 ianuarie, cu trei zile înainte ca virusul să fie recunoscut oficial

Încă o dovadă a faptului că noul coronavirus ar fi apărut mult mai devreme de informarea Chinei către OMS vine din Marea Britanie.

Un bărbat de 84 de ani a murit la sfârșitul lui ianuarie, după ce s-a infectat în decembrie, cu trei zile înainte de raportarea focarului din Wuhan.

Peter Attwood a fost internat în spital pe 7 ianuarie, pentru că tușea foarte rău, a povestit fiica acestuia, Jane Buckland.

Bărbatul de 84 de ani, din Chatham, Kent, avea simptome ale virusului de pe 28 decembrie, iar fiica lui s-a îmbolnăvită cu două săptămâni mai devreme, relatează Daily Mail.

China susține că primele cazuri de coronavirus au fost depistate chiar înainte de Crăciun, dar guvernul nu a raportat Organizației Mondiale a Sănătății până pe 31 decembrie.

Cu toate acestea, moartea lui Peter Attwood alimentează teoriile conspirației care susțin că virusul ar fi apărut mult mai devreme decât a fost recunoscut oficial, cu atât mai mult cu cât bunicul de 84 de ani nu a călătorit niciodată în China.

Virusul s-ar fi răspândit încă din noiembrie în UK

Fiica bătrânului, Jane Buckland, în vârstă de 46 de ani, spune că moartea tatălui ei sugerează că virusul s-ar fi putut răspândi în Marea Britanie încă din noiembrie:

„Dacă China nu ar fi mințit restul lumii și nu ar fi păstrat secretul atât de mult timp, ar fi putut salva nenumărate vieți” a spus ea.


Bătrânul, care nu a părăsit niciodată Marea Britanie, a murit pe 30 ianuarie, cu mai mult de o lună înainte de primul deces atribuit coronavirusului în Marea Britanie, respectiv pe 5 martie.

Medicii au fost uimiți de simptomele și afecțiunea plămânilor care a evoluat rapid, crezând inițial că ar fi murit de azbestoză, o afecțiune pulmonară cauzată de lucrul în jurul cimentului de azbest. Probe au fost recoltate și analizate de un legist, după moartea pacientului, astfel că decesul a fost înregistrat ulterior având trecute la cauze: „infecție Covid-19 și bronhopneumonie”.

Fiica lui Peter Atwood crede că și ea s-a infectat, dar mai devreme, pe 15 decembrie, iar pe 28 decembrie tatăl ei a început să tușească foarte urât - la doar o săptămână după ce cazurile de coronavirus au fost înregistrate pentru prima dată în Wuhan, potrivit guvernului chinez.

Bătrânul a fost internat la spital pe 7 ianuarie și a murit pe 30 ianuarie, iar acum este considerat prima persoană din lume care a murit din cauza coronavirusului, înainte de decesele din China.

Sunt voci care susțin că virusul s-a răspândit încă din luna octombrie, iar acest caz le alimentează convingerile.

Când s-au înregistrat oficial primele decese

Coronavirusul a fost identificat oficial de OMS pe 8 ianuarie, legat de îmbolnăvirea a aproximativ 41 de persoane din Wuhan cu o pneumonie de origine necunoscută.

China a înregistrat oficial primul deces pe 11 ianuarie, iar în Europa pe 15 februarie, după ce un turist chinez în vârstă de 80 de ani a murit în Franța.

În Marea Britanie, primul deces nu a fost confirmat decât pe 5 martie, cu doar câteva zile înainte ca pandemia să fie declarată de OMS, pe 11 martie.

Fostul lider conservator, Iain Duncan Smith, a declarat că decesul bărbatului de 84 de ani demonstrează ”că a existat o mușamalizare majoră în China în legătură cu acest lucru încă de la început”.

Sursa: StirilePROTV

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră