Uleiul de măsline, medicament natural contra constipației, cancerului, bolilor de inimă!

23 Oct 2017 | scris de Magda Marincovici
Uleiul de măsline, medicament natural contra constipației, cancerului, bolilor de inimă!

Ni se recomandă să înlocuim uleiul de floarea soarelui și untul cu uleiul de măsline..., dar niciodată nu ni se spune să-l bem cu lingura! Totuși, se pare că o singură lingură de ulei de măsline zilnic are multiple efecte pozitive asupra organismului, cum ar fi reducerea senzației de balonare, dar și pierderea în greutate datorită antioxidanților din conținutul acestui ulei.

Un recent studiu, publicat de Institut JAMA Internal Medicine, susține că uleiul de măsline este un miraculos medicament natural. Iată ce au observat cercetătorii în cazul femeilor care au băut zilnic o lingură de ulei de măsline:

1. Îmbunătățirea tranzitului și a funcționării sistemului digestiv. Uleiul de măsline poate avea proprietăți homeopatice și poate să elimine simptomele legate de constipație. De asemenea, diluează și ajută la eliminarea deșeurilor stocate în colon. 

2. Eliminarea grăsimii de pe abdomen. Consumul de ulei de măsline face ca stomacul să se simtă plin mai repede și astfel femeile au mâncat mai puțin, reușind treptat să piardă în greutate. 

Și nu este totul, deoarece, potrivit aceluiași studiu, consumul de ulei de măsline ar ajuta în lupta contra cancerului de sân și ar reduce riscul de boli ale inimii, datorită acizilor grași mono-saturați care înlocuiesc grăsimile saturate din alimentație, fără aport caloric. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră