Studiu: 10% dintre pacienții diabetici pierd bătălia cu noul coronavirus la doar câteva zile de la internare

29 Mai 2020 | scris de A.A.
Studiu: 10% dintre pacienții diabetici pierd bătălia cu noul coronavirus la doar câteva zile de la internare

Unu din 10 diabetici infectați cu noul coronavirus au decedat la doar 7 zile de la internare, precizează un nou studiu efectuat pe un eșantion de 1.300 de pacienți, precizează AFP.

Două treimi dintre pacienți erau bărbați, iar vârsta media a deceselor a fost de 70 de ani.

Studiu a precizat că principala cauză a decesului a reprezentat-o complicațiile apărute la persoanele diabetice, dar și vârsta înaintată. Un indice ridicat al masei corporale, proporția dintre înălțime și greutate, a fost asociat cu riscul de a se impune ventilația mecanică a pacienților, precizează studiul.

Nu s-a putut preciza dacă starea pacienților a fost mult mai gravă din cauza necontrolării nivelului de zahăr din sânge.

Așa numitele complicații microvasculare ce afectează ochii, rinichii, dar și nervii periferici, au fost descoperite la jumătate din pacienții internați în 53 de spitale din Franța în perioada 10-31 martie.

Toate aceste afecțiuni au dublat rata deceselor a pacienților COVID la doua șapte zile de la internare. Cei cu vârsta de peste 75 de ani erau de 14% mai vurnerabili în fața bolii ca cei sub 55 de ani.

Studiul a confirmat că utilizarea insulinei sau a celorlalte tratamente pentru a controla nivelul de zahăr din sânge nu a generat un factor de risc pentru pacienții confirmați.

Printre ceilalți factori de risc se mențin bolile cardiace, tensiune arterială ridicată și alte afecțiuni pneumologice.

La nivel global ne apropiem de pragul celor 6 milioane de oameni infectați cu SARS-CoV-2 și au fost înregistrate peste 354.000 de decese.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră