Noi oferte de vacanță: Cipru va suporta cheltuielile medicale pentru turiștii confirmați pozitiv cu noul coronavirus

28 Mai 2020 | scris de A.A.
Noi oferte de vacanță: Cipru va suporta cheltuielile medicale pentru turiștii confirmați pozitiv cu noul coronavirus

Oficialii din Cipru anunță că vor plăti cheltuielile medicale ale vizitatorilor care se îmbolnăvesc de COVID-19 pe insulă, în speranța că această veste îi va atrage pe turiștii ieșiți din izolare, transmite BBC News.

Într-un comunicat oficial al Guvernului, acesta anunță că va acoperi costurile de cazare, medicamente și alimente atât pentru paciență cât și pentru familiile acestora. Turiștii vor suportat strict costul biletului de avion.

Cu ratele sale scăzute de mortalitate şi de transmitere a COVID-19, Cipru se promovează drept o destinaţie "sigură" şi "se angajează să asigure îngrijirea turiştilor testaţi pozitiv în timpul sejurului şi a apropiaţilor lor".

Într-o scrisoare trimisă tur-operatorilor şi companiilor aeriene, ministerele Afacerilor Externe, Transporturilor şi Turismului au prezentat în detaliu măsurile sanitare şi protocoalele introduse pentru garantarea siguranţei turiştilor. ”Impactul pandemiei a fost masiv, iar noi încercăm să facem tot ce se poate pentru a salva ce mai rămâne din acest sezon. Am depus eforturi enorme pentru a limita răspândirea pandemiei în țara noastră.”, a declarat Savvas Perdios, reprezentant al Ministerului Turismului.

Conform cifrelor oficiale raportate, Cipru a înregistrat doar 939 de pacienți pozitivi cu noul coronavirus și 17 decese.

Guvernul a estimat că numărul turiştilor va scădea cu aproape 70% în acest an, din cauza pandemiei. În 2019, insula a primit aproape patru milioane de vizitatori, care i-au adus încasări de 2,68 miliarde de euro. Veniturile din această industrie reprezintă 15% din PIB-ul țării.

Oficialii au anunțat că vor păstra 100 de paturi de spital doar pentru turiștii care ar fi confimați cu coronavirus, dar vor prezenta și lista hotelurilor ce vor fi folosite pentru carantinarea familiilor celor pozitivați.

Pe 9 iunie, Cipru își va redeschide aeroporturile pentru zborurile provenite din 13 ţări "cu risc scăzut", ca măsură de relaxare anti-COVID, printre care Germania, Grecia, Israel și Malta.

Vizitatorii care vor intra în țară între 9 şi 19 iunie vor trebui să aibă asupra lor un certificat care să dovedească faptul că au fost testate negativ pentru COVID-19. Iar din 20 iunie, certificatul nu va mai fi necesar și alte șase țări, printre care Elveţia şi Polonia, vor fi adăugate listei care este publicată săptămânal.

Săptămâna trecută, 11 state membre au ajuns la o înțelegere comună cu privire la un set de măsuri ce va permite călătoriile în afara țării, dar și minimizarea riscurilor de a contracta noul virus.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră