Starea de urgență:asigurarea asistenței stomatologice de urgență

23 Mar 2020 | scris de A.A.
Starea de urgență:asigurarea asistenței stomatologice de urgență

Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre privind asigurarea asistenței stomatologice de urgență, în condiții de siguranță, pe perioada epidemiei de COVID – 19

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în sedința extraodinară de astăzi, proiectul de hotărâre privind asigurarea asistenței stomatologice de urgență, în condiții de siguranță, pe perioada epidemiei de COVID – 19.


Primarul General, Gabriela Firea:

„După suspendarea cursurilor în școli și în actualul context, nu mai putem derula asistența stomatologică în cabinetele școlare și universitare așa cum făceam înainte de epidemie.

Ca să putem asigura totuși serviciile de urgență stomatologică pentru elevi si studenti, precum si pentru pacienții adulți, vrem să organizăm aceste servicii în ambulatoriul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala „Prof. Dan Theodorescu” (OMF) sau în altă locație care să corespundă din punctul de vedere al circuitelor medicale. Vom avea medici și asistenți din reteaua medicală stomatologică școlară și universitară, aceștia fiind instruiți și dotați cu echipament de protecție adecvat, conform Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor”.

Facem precizarea că tratamentul stomatologic implică utilizarea unor manevre ce presupun risc mare de transmitere, precum frezare, spălare, curățare, care folosesc apa și aerul.

Finanțarea pentru plata cheltuielilor de personal, a materialelor sanitare, stomatologice, medicamentelor, dezinfectanților și serviciilor de funcționare, precum și celealte cheltuieli de administrare vor fi suportate din bugetul local al Municipiului București.

Toate aceste informații au fost transmise prin comunicat oficial al PMB

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră