Rezultate testării ”medicamentului minune” Remdesivir ar putea fi finalizate mai devreme decât termenul preconizat

25 Apr 2020 | scris de A.A.
Rezultate testării ”medicamentului minune” Remdesivir ar putea fi finalizate mai devreme decât termenul preconizat

Repretentații companiei producătoare a medicamentului, Gilead Sciences, au declarat că primele rezultate ale testărilor ar putea ieși la jumătatea lunii mai. Tot mai mulți doctori și-au înscris pacienții în programul de testare.

Studiul a fost lansat în februarie de către reprezentanții Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA prin testarea aleatoare a Remdesivir pe mai mulți pacienți confirmați COVID. Directorul cercetării, dr. Andre Kalid a declarat jurnaliștilor Reuters a declarat că stadiul avansat al cercetărilor este impus de numărul foarte mare de infectări și de decese, declarându-se până la ora actuală peste 190.000 persoane decedate la nivel mondial de la declanșarea pandemiei.

Tratamentul cu Remdesivir a atras atenția rapid în urma raportărilor transmise de cadrele medicale care au observat o amelioare a simptomelor după administrarea lui pacienților internați în spitale.

În urma ultimelor studii venite din China conform căror acest tratament nu aduce niciun beneficiu în lupta cu coronavirus, OMS a declarat foarte multă prudență în folosirea lui.

Gilead a transmis că datele oferite de cercetătorii chinezi sunt irelevante deoarece nu au avut un eșantion necesar de pacienți, pandemia în China fiind controlată în acest moment, iar numărul pacienților confirmați pozitivi în fiecare zi este foarte mic.

Doctorii din spitalul din Houston au declarat Reuters că au început administrarea tratamentului încă din 23 martie celor mai grave cazuri, 41 de pacienți prezentând forme severe ale coronavirusului. Nu s-a înregistrat niciun deces în acel spital, iar jumătate dintre pacienți a fost deja externat.

Cadrele medicale și-au manifestat scepticismul cu privire la acest tratament solicitând mult mai multe informații. Trebuie comparate rezultatele pacienților vindecați în urma tratării cu Remdesivir, rezultatele altor scheme de tratament aplicate și urmărite stadiile bolii pentru a trage concluzii corecte cu privire la potențialul tratamentului.

Studiul Institutului are la bază cercetări știintifice, jumătate dintre pacienți primesc ca tratament Remdesivir, iar cealaltă jumătate, un tratament placebo. Testele sunt efectuate pe 500 de persoane testate pozitiv, iar numărul celor care se înscriu în studiu clinic este în creștere, în câteva zile se va depăși pragul de 1000 de persoane tratate.

Cele mai importante rezultate ale studiului vor fi: impactul medicamentului asupra pacienților aflați în diferite stadii ale bolii, posibilitatea de a elimina necesitatea ventilării mecanice și cel mai important reducerea la minim a ratei mortalității.

Asociația medicilor din SUA și Institutul Național al Sănătății nu recomandă în acest moment folosirea Remdesivir pentru tratarea pacienților COVID pozitivi, relatează Reuters.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră