Guvernatorul statului New York: coronavirusul a venit în SUA din Europa, nu din China

24 Apr 2020 | scris de A.A.
Guvernatorul statului New York: coronavirusul a venit în SUA din Europa, nu din China

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a transmis vineri că studiile au demonstrat că noul coronavirus a apărut în statul său adus din Europa, nu din China, adăugând că măsura adoptată de președintele Trump de a bloca toate zborurile din China a fost total ineficientă, relatează Reuters.

Cuomo a adus în discuție rezultatele studiilor efectuate de Universitatea Northeastern care au relatat că mai mult de 10.000 de new-yorkezi fuseseră deja infectați cu noul virus până în momentul primului caz declarat pozitiv în mod oficial pe 1 martie. Sursa cea mai probabilă a infectării se presupune că este Italia.

Guvernatorul a precizat că zborurile din China au fost oprite de președinție pe 2 februarie la o lună după ce se primeau semnale de alarmă serioase cu privire la pandemia ce căpăta amploare în China, iar zborurile dispre Europa au fost blocate după încă o lună. La acel moment măsura era tardivă deoarece virusul se răspândise în toatele statele.

”Noi am luat primele măsuri după două luni de la izbucnirea virusului în China. Ne așteptam ca noul coronavirus să stea blocat acolo până începeam noi să impunem măsuri? Până ne-am dat noi seama cât este de gravă situație, totul era pierdut”, a adăugat guvernatorul.

Conform ultimelor cifre declarate, statul New Yok a înregistrat 16.388 decese și a efectuat aproape 700.000 de teste. La nivelul Statelor Unite ale Americii au fost confirmați aproape 900.000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră