Președintele Madagascarului a prezentat primul tratament al noului coronavirus

21 Apr 2020 | scris de A.A.
Președintele Madagascarului a prezentat primul tratament al noului coronavirus

Președintele insulei Madagascar, Andry Rajoelina, a prezentat în mod oficial o băutură locală pe bază de plante ca fiind un tratament de prevenire și chiar vindecare a noului coronavirus, relatează AFP.

”Au fost efectuate multiple teste și s-a observat că 2 persoane au fost deja vindecate cu ajutorul acestui remediu”, a precizat președintele în cadrul unei conferințe la care au participat ministrii, jurnaliști și reprezentați ai sistemului medical ce a avut loc la Institutul Cercetării Aplicate Malagasy (IMRA), institut ce a creat acest produs.

Acest ceai pe bază de plante își face efectul în doar 7 zile.

Pentru a întări această descoperire, președintele a băut în fața celor prezenți la conferințt, prezentând această primă doză ca fiind cea care îl va proteja împotriva coronavirusului.

Ceaiul va purta un nume adecvat Covid-Organics și conține extras din planta artemisia – o plantă des folosită la nivel local pentru a trata malaria și alte ingrediente pe care momentan aleg să le mențină secrete.

Până îm momentul de față nu s-au efectuat suficiente teste pentru a declara această băutură ca fiind tratamentul minune pe care îl așteaptă o lume întreagă, iar specialiștii au tras semnale de alarmă cu privire la consumul acestui ceai fără o testare prealabilă, mai ales ținând cont că nu au fost prezentate informații concrete, stadiile testelor și potențiale efecte adverse.

Rajoelina a dorit să îndepărteze orice dubiu asupra acestui ceai și a subliniat că va trimite în școli cantități necesare pentru a preveni îmbolnăvirea micuților, privind acest gest ca pe o obligativitate a lui pentru a-și proteja cetățenii.

Madagascar a declarat până acum 121 cazuri pozitive și niciun deces.

Alte stiri din Externe

Ultima oră