O nurcă a transmis virusul SARS-CoV-2 unui olandez

20 Mai 2020 | scris de A.A.
O nurcă a transmis virusul SARS-CoV-2 unui olandez

Autoritățile olandeze au declarat că este posibil ca o nurcă să fi transmis virusul COVID-19 unei persoane și a impus testarea tuturor nurcilor din fermele din Olanda, anunță CNN.

”Pe baza rezultatelor unei anchete organizate într-o crescătorie de nurci, unde au fost impuse mai multe teste de coronavirus, se suspectează că un animal a transmis virusul la om”, au anunțat autoritățile într-o declarație transmisă marți seara.

”De asemenea am observat că nurcile sunt purtătoare de virus fără a prezenta vreun simptom. Impunem obligativitatea testării tuturor nurcilor, dar și efectuarea testelor de seroprevalență pentru a determina dacă au dezvoltat impunitate în urma infectării”, adaugă oficialii.

Guvernul a precizat că suspectează să existe un animal purtător care a răspândit virusul de la o astfel de fermă la alta, iar acest animal ar fi pisicile.

”Cercetările preliminare ne-au demonstrat că virusul prezent în două astfel de crescătorii este similar”, se precizează în comunicat.

Virusul COVID-19 a fost descoperit la 3 ditren cele 11 pisici ce aparțineau fermelor de nurci.

”Pentru a permite desfășurarea de noi investigații, sfătuim deținătorii de ferme unde au fost declarate cazuri pozitive șă nu mai permită pisicilor să circule și astfel să răspândească și mai mult virusul.”

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că toate dovezile obținute ne duc spre originea virusului din corpul unui liliac, dar experții au tras semnale de alarmă că și alte animale s-ar putea infecta și ar răspândi virusul la oameni.

În cadrul grădinii zoologice din Bronx au fost depistate pozitiv 8 pisici.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră