Ministrul Culturii: Se reiau spectacolele, dar actorii nu se pot apropia între ei pe scenă

19 Mai 2020 | scris de A.V.
Ministrul Culturii: Se reiau spectacolele, dar actorii nu se pot apropia între ei pe scenă

Concertele și spectacolele în aer liber s-ar putea relua începând cu luna iunie. Ministerul Culturii lucrează împreună cu Ministerul Sănătății la un set de norme, pentru a stabili condițiile în care se pot relua spectacolele, dar și filmările pentru filme și seriale, relatează europafm.ro.

“Evenimentele în aer liber trebuie să fie clar într-un perimetru delimitat, pentru că altfel se riscă a se ajunge la imposibilitatea implementării normelor. Vorbim de acea distanțare fizică între sectatori, cel mai probabil pe grupuri, fiindcă nu poți separa familiile. Ar trebui acceptate grupuri de două-trei persoane, dar se pot face excepții la familiile cu doi sau trei copii. Normele trebuie implementate atât pe scenă cât și în public, iar cei din zona sanitară ne-au atras atenția că riscul este la fel de mare și pe scenă”, a declarat Bogdan Gheorghiu la Europa FM.

Nici vorbă, însă, nici în teatru, nici în filme, de scene în care actorii să se apropie unii de alții. Ministrul Culturii spune că se vor face demersuri pentru testarea actorilor împotriva noului coronavirus.

“Și în cazul reluării filmărilor, setul de norme propus chiar de producători, în mod clar se specifică evitarea scenelor care presupun o apropiere foarte mare între actori. În discuția pe care am avut-o cu mediul artistic, la care a participat și premierul, vorbeam la un moment dat de o testare a actorilor înainte de fiecare spectacol. Asta și în măsura în care capacitatea de testare a statului va permite acest lucru, atât pentru mediul cutural cât și pentru cel sportiv”, a explicat Bogdan Gheorghiu.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră