Facultatea de Medicină din București mută admiterea pe Arena Națională, ASE organizează examenele în mediul online

20 Mai 2020 | scris de A.A.
Facultatea de Medicină din București mută admiterea pe Arena Națională, ASE organizează examenele în mediul online

Pandemia schimbă regulile după care se fac înscrierile și admiterile la facultate. Examenele se vor ține online sau pe stadion. Depunerea dosarului se va face în format electronic, iar actele în original vor fi aduse abia când situația o va permite, precizează Digi24.

Arena Națională ar putea deveni amfiteatru pentru o zi. În 26 iulie, viitorii doctori sunt așteptați să susțină examenul de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, din Capitală.

Viorel Jinga – rector UMF Carol Davila: "Deși situația epidemiologică este dificilă, noi încercăm să păstrăm tradiția de a da examenul cu prezența absolvenților și a candidaților la această admitere. Totul este imprevizibil. Noi trebuie să fim flexibili pentru a ne adapta la condițiile respective".

Anul acesta, la Universitatea de Medicină și Farmacie din București sunt scoase 1.450 de locuri: Facultatea de Medicină - 700 de locuri buget și 150 de locuri taxă,
Facultatea de Medicină Dentară - 190 de locuri buget și 100 de locuri taxă, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală - 170 de locuri și Facultatea de Farmacie - 140 de locuri

Majoritatea facultăților vor organiza admiterea de anul acesta online. La Academia de Studii Economice din Capitală s-a stabilit deja calendarul înscrierilor.

Nicolae Istudor – rector ASE: "La licență începem cu 13 iulie, în perioada 13-17, după care urmează programele de masterat 22-24 iulie și în 9-11 iulie începem admiterea la doctorat". 

Nu doar regulile după care se fac înscrierile și examenele de admitere la facultăți se vor schimba din cauza pandemiei de COVID-19. Reprezentanții universităților anunță că vor lua măsuri și în privința cazării studenților la cămine.

Nicolae Istudor – rector ASE: "Am aprobat o reducere a numărului de locuri în cameră, dar suntem în discuție cu reprezentanții studenților să putem să mai facem și încă o reducere. Adică ne gândim să nu mai existe paturi suprapuse, să fie maximum 3 paturi în cameră acolo unde avem și să respectăm condițiile de autorizare. E o problemă și vă spun de ce e o problemă – noi avem foarte multe cereri de cazare. Nu satisfacem toate cererile de cazare", a declarat acesta pentru Digi24.

Dar până la examenele de admitere la facultate, elevii de clasa a XII-a au de susținut examenul de bacalaureat, care va începe pe 22 iunie. Notele obținute vor conta și în acest an la admiterea de la facultăți.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră