O nouă bioterapie anti-colesterol reduce riscul de infarct și atac cerebral

28 Mar 2017 | scris de Magda Marincovici
 O nouă bioterapie anti-colesterol reduce riscul de infarct și atac cerebral

O nouă bioterapie anti-colesterol pusă la punct de Amgen permite reducerea semnificativă a riscului de evenimente cardiovasculare, în special infarctul de miocard sau accidentul vascular cerebral (AVC), asociată cu tratamentul cu statine. Un studiu de amploare prezentată la Washington la 17 martie aduce dovezi, transmite site-ul destinationsante.  

Studiul clinic, realizat pe un lot de 27.564de pacienți din 49 de țări, oferă primele rezultate. Obiectivul: a măsura eficacitatea acestei bioterapii anti-colesterol (al clasei anti-PCSK9) privind mortalitatea și morbiditatea pacienților afectați de o boală cardiovasculară dovedită: infarct de miocard, AVC sau  arteriopatie a membrelor inferioare.

Acest medicament se administrează în completarea tratamentului cu statine și permite reducerea acumularea de colesterol rău. 
Studiul Evolocumab Cardiovascular Outcomes Study a fost prezentat în cadrul congresului American College of Cardiology (Washington, 17 martie a.c.).

Rezultatele indică o reducere cu 20% a riscului de a suferi un nou eveniment cardiovascular major. De asemenea, o reducere cu 15% a numărului evenimentelor cardiovasculare (deces cardiovascular, infarct miocardic, AVC...).

Potrivit companiei producătoare, este pentru prima dată când un inhibitor al PCSK9 demonstrează că reducând mai mult colesterolul rău, se diminuează numărul pacienților afectați de o complicație cardiovasculară. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră