Femeile suferinde de migrenă, mai expuse riscului de boli cardiovasculare

02 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Femeile suferinde de migrenă, mai expuse riscului de boli cardiovasculare

Riscul de deces crește cu 50%. Cercetătorii de la Universitatea din Berlin au efectuat un studiu pentru a afla dacă există o legătură între riscul de boli cardiovasculare și migrenă. Ei au analizat datele medicale ale 115.541 de femei cu vârste între 25 și 42 de ani, cu boli cardiovasculare majore, cum sunt infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau o boală cardiovasculară fatală. 

De-a lungul a 12 ani, cât a durat studiul, cercetătorii au constatat că 15% dintre participante aveau simptome de migrenă diagnosticată. Cercetătorii au depistat 1.300 cazuri de boli cardiovasculare, dintre care 223 mortale. 

Concluziile acestui studiu indică faptul că în cazul femeileor suferinde de migrene riscul de deces prematur crește cu 50%,  cel de infarct cu 39% și  cel de accident vascular cerebral cu 62%. 

Bolile cardiovasculare bat cancerul

A afla toți factorii de risc pentru bolile cardiovasculare este foarte important, deoarece această patologie provoacă, în Europa, de două ori mai multe decese, comparativ cu cancerul, și ucide aproximativ patru milioane de persoane anual. 1,8 milioane de persoane suferă de boli coronariene, un milion au trecut printr-un accident vascular cerebral și alte 1,2 de persoane, boli cardiovasculare.  În România, bolile cardiovasculare sunt în topul afecțiunilor care provoacă numărul cel mai mare de decese.  

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră