India interzice comercializare Hydroxiclorochinei

05 Apr 2020 | scris de A.A.
India interzice comercializare Hydroxiclorochinei

India a anunțat interzicerea comercializării Hydroxiclorochinei și a tutoror substanțelor din compoziția sa începând cu 5 aprilie. Acest anunț vine ca urmare a declarației Președintelui Trump care a anunțat că acest medicament va putea schimba ”regulile jocului”.

Exportul medicamentului și a compomenților activi a fost strict interzisă fără nicio excepție a declarat Ministrul Afacerilor Externe din India printr-un comunicat oficial publicat pe site. În ultima luna mai fusese interzis comerțul cu o serie de alte medicamente, singura excepție fiind transporturile umanitare și comenzile care fuseseră aprior transmise.

Aceste restricții vin în urma numărului în crștere de îmbolnăviri și a iminentei răspândiri la nivelul întregii țări în rândul a 1,3 miliarde de locuitori. 

Acest anunț vine la câteva zile diferență de informarea transmisă de Primul Ministru, Narendra Modi prin care annunța realizarea unor rețele strânse de schimb de medicamente cu SUA, mai ales odată cu declararea Hydroxiclorochinei ca fiind soluția salvatoare în combaterea pandemiei, chiar dacă nu a fost susținută de studii clinice.

În India s-a înregistrat 3374 cazuri confirmate, 7 decese, dar problema majoră vine din imposibilitatea impunerilor măsurilor drastice de igienă și distanțare socială, conform Bloomberg. 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră