Franța, India și Pakistan transformă trenurile în spitale pe șine

02 Apr 2020 | scris de A.A.
Franța, India și Pakistan transformă trenurile în spitale pe șine

Franţa a echipat medical mai multe trenuri de mare viteză, TGV, pentru a transporta pacienţii infectaţi cu coronavirus din oraşele puternic lovite de pandemie în oraşe mai puţin afectate, relatează Business Insider, citat de Mediafax.

Primul transport s-a desfăşurat cu 20 de pacienţi în stare gravă care au fost duşi din Grand Est în regiunea Lorena în zona de vest unde sunt cele mai multe paturi disponibile în spitale. Fiecare garnitură va putea transporta 4 pacienți și 6 cadre medicale care vor asigura tratamentul acestora.

Regiunea Grand Est este considerată a fi epicentrul din Franţa al COVID-19. Sunt peste 6000 de cazuri spre deosebire de Lorena unde sunt 400 de cazuri de infectare.

După același model, autorităţile pakistaneze transformă trenurile din clasa 1 şi business în spitale mobile de carantină, destinate bolnavilor de COVID-19. Mai multe astfel de trenuri au fost deja convertite şi trimise în regiunile cel mai rău afectate de pandemia de coronavirus, a anunţat Shaikh Rashid Ahmad, ministrul transporturilor din Pakistan.

Pakistan a suspendat toate cursele de tren pe perioada stării de urgenţă, trenurile spital fiind singurele care au permisiunea să se deplaseze la nevoie.

O adunare religioasă organizată între 13 şi 15 martie la o moschee din New Delhi, India care are legătură cu şapte decese de COVID-19 ar putea fi sursa multor altor cazuri de infectare cu noul coronavirus, au indicat marţi oficiali indieni, transmite marţi dpa.  

Temerile legate de faptul că evenimentul în cauză a putut provoca un nou focar în oraş au declanşat un efort la nivel naţional pentru identificarea oricărei persoane participante.  

Peste 1.700 de oameni au luat parte la evenimentul din 13-15 martie de la sediul din New Delhi al Tablighi Jamaat, o mişcare islamică internaţională de misionariat. Au fost prezente şi persoane venite din ţări ca Indonezia, Kârgâzstan şi Malaezia.  

Mulţi au rămas în India şi, începând de luni, peste 1.000 de persoane au fost plasate în carantină sau spitalizate în oraş, inclusiv cele 24 testate pozitiv la coronavirus marţi, a declarat ministrul Sănătăţii din New Delhi, Satyendar Jain, notează dpa, preluată de agerpres.ro.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră