Coronavirus: „Pentru tratarea COVID-19, toată lumea va lua clorochină”

23 Mar 2020 | scris de A.A.
Coronavirus: „Pentru tratarea COVID-19, toată lumea va lua clorochină”

Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecţii Mediteraneene (Bouches-du-Rhône), infecţiolog, specialist în boli infecţioase tropicale emergente, spune că medicamentul clorochina, un antimalarian folosit de zeci de ani şi cunoscut de călători sub numele de Nivaquine, are efecte asupra epidemiei de coronavirus în curs, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, după şase zile de la administrarea medicamentului la pacienţii cu Covid-19,  doar 25% dintre aceştia mai purtau virusul, în timp ce 90% dintre cei care nu au primit acest tratament erau încă pozitivi.

Dacă unii dintre colegii săi nu-l iau în serios punând la îndoială metodele sale şi rezultatele studiilor sale terapeutice, ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, a anunţat sâmbătă, 21 martie, că acest tratament va fi testat „la o scară mai mare “.

Chiar și preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut aprobarea folosirii acestui medicament în lupta împotriva noului tip de coronavirus.

„Hidroxiclorochină şi azitromicină (un antibiotic – n.r.), luate împreună, au o şansă reală de a deveni una dintre cele mai mari revoluţii din istoria medicinei”, a scris Trump pe Twitter, cerând ca acestea „să fie date în folosinţă imediat”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră