Fenomen periculos: medicamentele cumpărate de pe internet!

01 Mar 2018 | scris de Magda Marincovici
Fenomen periculos: medicamentele cumpărate de pe internet!

Ministerul Sănătății atrage atenția populației asupra riscurilor la care se expun cei care cumpară medicamente de pe internet.
Comercializarea unor medicamente neautorizate pe internet reprezintă un fenomen periculos și greu de controlat, care generează un risc ridicat pentru sănătatea publică.
Ministerul Sănătății precizează că se delimitează de orice acțiune de promovare și comercializare a unor medicamente sau dispozitive medicale și că acțiunile de acest gen derulate în spațiul online sunt realizate fără acordul instituției.
În urma identificării în spațiul online a unor site-uri care, în mod abuziv, utilizează identitatea Ministerului Sănătății ca și garant pentru promovarea și comercializarea unor medicamente care nu au autorizație de punere pe piață, Ministerul Sănătății a sesizat structurile abilitate să soluționeze acest caz și să ia măsurile care se impun.
Pentru orice afecțiune, pacienții trebuie să se adreseze medicului pentru a le fi  prescris tratamentul corect.
Ministerul Sănătății subliniază că automedicația poate duce la efecte negative și consecințe pe termen lung asupra sănătății!

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră