Conexiunile Wi-Fi din întreaga lume, în pericol!

16 Oct 2017 | scris de Alex Revenco
Conexiunile Wi-Fi din întreaga lume, în pericol!

Toate conexiunile Wi-Fi din întreaga lume riscă să fie luate la țintă de hackeri, după ce protocolul de securitate WPA2 a fost spart în urmă cu puțin timp.

Protocolul de securitate WPA2 îți protejează routerul de acasă, dar și toate dispozitivele conectate la acesta, împotriva atacatorilor. Recent însă, au apărut zvonuri conform cărora protocolul a fost spart. Asta presupune că un hacker care se află în raza de acțiune a rețelei de acasă sau de la birou ar putea să-ți spargă parola de la Wi-Fi, să îți supravegheze activitatea de pe internet și să intercepteze datele nesecurizate sau necriptate, cum ar fi parolele introduse pe site-uri care încă folosesc HTTP în loc de HTTPS, sau stream-uri video de la camere de supraveghere.

Parțial, era de așteptat ca protocolul să fie spart, mai ales că are deja 13 ani vechime. Tipul de atac folosit este denumit KRACK (Key Reinstallation Attacks). Raportul care arată problema de securitate a protocolului va fi publicat în cursul zilei de astăzi, pe site-ul krackatacks.com, iar atunci vom afla mai multe detalii despre gravitatea situației.

Momentan, nu știm la ce să ne așteptăm foarte exact și n-ar trebui să se temi foarte tare că parola de la Wi-Fi îți va fi spartă. Cu toate acestea, routerul wireless va fi vulnerabil până ce producătorul acestuia va oferi un update de securitate care să rezolve problema.

În timp ce navighezi pe site-uri cu HTTPS ar trebui să fii protejat împotriva atacatorilor, dar dacă transmiți date nesecurizate între dispozitive, un atacator poate observa aceste informații. De asemenea, ar fi indicat să faci upgrade-uri de securitate și dispozitivelor inteligente, dacă acestea sunt disponibile. Astfel de device-uri sunt, momentan, cele mai vulnerabile pe care le poți avea în preajmă, susţine playtech.ro.

 

 

Alte stiri din It

Ultima oră