După testarea celor 10 milioane de locuitori, Wuhan a descoperit doar 300 de cazuri pozitive cu noul coronavirus

04 Iun 2020 | scris de A.A.
După testarea celor 10 milioane de locuitori, Wuhan a descoperit doar 300 de cazuri pozitive cu noul coronavirus

Epicentrul pandemiei în lume, orașul Wuhan a depistat doar 300 de cazuri pozitive cu noul coronavirus în urma testării întregii populații de 10 milioane de rezidenți, precizează Evening Standard.

Programul de testare s-a derulat pe parcursul a 19 zile, iar specialiștii nu au descoperit alte cazuri pozitive în rândul celor 1.174 de contacți direcți ai persoanelor confirmate, acest lucru sugerând că virusul nu s-a răspândit în masă provocând un al doilea val în Wuhan.

În urma descoperiri unor cazuri pozitive, autoritățile s-au demut că pacienții asimptomatici ar putea să răspândească cu repeziciune noul virus. Experții nu au putut preciza cu certitudine dacă pacienții pozitivi, dar fără simptome împrăștie virusul sau nu.

”Aceste rezultate ar trebui să liniștească rezidenții din Wuhan și ar trebui să crească încrederea tuturor cetățenilor chinezi”, a transmis Feng Zijian, directorul adjunct al Centrului de Control și Prevenție a Bolilor.

Wuhan a fost regiunea cea mai afectată de pandemie din China, raportând 80% din numărul total de decese, conform cifrelor oficiale prezentate de guvernanți.

Un oficial local a conformat marți că întreg orașul a fost testat în perioada 14 mai – 1 iunie. Adunând la cele 9,9 milioane de teste efectuate în 15 zile, testele efectuate în zilele precedente, întreaga populație de aproape 11 milioane de locuitori cu vârste de peste 5 ani a fost confirmată sau infirmată cu noul virus.

Campania de testare a fost demarată după ce au fost descoperite câteva focare locale restrânse, dar în zone destul de populate ce a atrag atenția oficialilor asupra posibilității declanșării unui al doilea val de îmbolnăviri după 2 luni și jumătate de carantinare generală a populației.

Această campanie a costat 99 milioane de euro și a fost posibilă testarea rapidă prin combinarea mostrelor de la 5 oameni și obținerea rezultatelor într-un timp mult mai scurt. Dacă rezultatul ar fi fost pozitiv, s-ar fi trecut la testarea separată a fiecărei probe.

Toate aceste eforturi au crescut capacitatea de testare a orașului de la 300.000 de teste zilnice la peste un milion de rezultate în doar 24 de ore.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră