Wuhan va testa întreaga populație de 11 milioane de locuitori

12 Mai 2020 | scris de A.A.
Wuhan va testa întreaga populație de 11 milioane de locuitori

Autoritățile locale din Wuhan pregătesc proiectul prin care urmează să testeze întreaga populație a regiunii, transmite BBC News.

Planul este în curs de finalizare, iar oficialii districtelor din Wuhan trebui să transmită propriile măsuri prin care vor testa 11 milioane de locuitori în doar 10 zile.

Orașul Wuhan a raportat în weekend 6 noi cazuri cu coronavirus după ce reușise să oprească pandemia. Din 3 aprilie nu a mai fost depistat niciun caz nou.

Wuahn, epicentrul mondial al pandemiei, a fost închis complet timp de 11 săptămâni, de abia din 8 aprilie au început să relaxeze restricțiile.

Pentru câteva zile se părea că viața revine la normal în regiunea chineză, dar noul forcar declanșat într-un cartier ridică probleme și ar putea întrerupe procesul de redeschidere economică.

Reporterii The paper au primit o notă internă trimisă autorităților prin care li se cerea să întocmească propriul plan de testare în masă. Testarea va trebui să fie finalizată în zece zile, iar planul final ar urma să fie aprobat până joi.

Fiecare district va alcătui procedura în funcție de mărime, dar și de potențialul apariției unor noi focare.

Oamenii aflați în categoria de risc, dar și cei care locuiesc în zonele cu densitate mare a populației sunt prioritari în procesul de testare.

Reprezentanții medicali au declarat că această testare este extrem de dificilă de realizat și va fi foarte costisitoare.

Peng Zhiyong, directorul terapiei intensive a spitalului Zhongnan din Wuhan a declarat că este mult mai util să se testeze cadrele medicale, persoanele aflate în categoria vulnerabilă și cei care au intrat în contact cu cazuri confirmate.

Medicii declară că nu ar fi suficiente cele 10 zile de testare pentru întrega populație, chiar dacă, până la ora actuală ar fi fost testate 3-5 milioane de locuitori.

Făcând o comparație, SUA reușesc să testeze aproximativ 300.000 de oameni pe zi, iar de la declanșarea pandemiei au testat în jur de 9 milioane.

Mai multe voci declară că această testare în masă ar fi fost utilă până la reînceperea circulației.

Wuhan a raportat 82.919 cazuri pozitive și 4.633 pacienți decedați.

Alte stiri din Externe

Ultima oră