Iranul raportează 10.000 de infectări în rândul cadrelor medicale

21 Mai 2020 | scris de A.A.
Iranul raportează 10.000 de infectări în rândul cadrelor medicale

Autoritățile iraniene au raportat 10.000 de cazuri pozitive în rândul cadrelor medicale. Numărul uriaș al lucrătorilor medicali a fost deja confirmat pozitiv cu noul coronavirus, conform agenției de presă locală IRNA care a citat un reprezentant al Ministerului Sănătății, relatează Reuters.

”Aproximativ 10.000 de cadre medicale au fost infectate cu virusul COVID-19 de la declanșarea pandemiei și s-au înregistrat și câteva decese în rândul acestora”, anunță Qassem Janbabai pentru IRNA.

De la izbucnirea pandemiei, autoritățile au raportat 126.949 de cazuri pozitive și 7.183 de decese în urma infectării cu noul coronavirus.

Iranul are o populație de peste 81 de milioane de locuitori, care acoperă cele 30 de regiuni din imensa țară. Cea mai mare parte a locuitorilor sunt stabiliți în nordul și nord-vestul țării, cu puternice concentrări de-a lungul țărmului Mării Caspice, în jurul capitalei și în provinciile Azerbaidjan Bakhtari și Azerbaidjan Khavari. Alte concentrări mai importante de populație se întâlnesc în sectorul nordic al țărmului Golfului Persic, în jurul orașului Mashhad. Circa 1/3 din suprafața Iranului (cele 3 deșerturi) este aproape nelocuită.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră