Donald Trump a ordonat să se efectueze mai puține teste de coronavirus în SUA

21 Iun 2020 | scris de A.A.
Donald Trump a ordonat să se efectueze mai puține teste de coronavirus în SUA

Donald Trump revine cu o nouă afirmație șocantă: a ordonat oficialilor să efectueze mai puține teste de coronavirus în Statele Unite ale Americii, relatează The Guardian.

De mai mult timp, președintele american afirmă că numărul foarte mare de cazuri pozitive din SUA sunt datorate capacității foarte mare de testare, în fiecare zi fiind efectuate peste 500.000 de teste covid. El a precizat că testarea în masă este o sabie cu două tăișuri și dacă s-ar testa mai puțin, ar înregistra o descreștere oficială a cazurilor confirmate.

Sâmbătă, în cadrul unui miting organizat cu ocazia campaniei prezindențiale pentru alegerile din acest an, Trump a transmis miilor de persoane participante că a solicitat experților să încetinească procesul de testare pentru Covid-19.

Organizând primul miting în Tulsa, Oklahoma, președintele a folosit un limbaj rasist făcând referite la coronavirus și numindu-l ”kung flu”(răceală kung – cu referire directă la provenința virusului).

SUA a testat peste 25 de milioane de oameni cu mult peste capacitatea de testare a oricărei alte țări, iar Trump a declarat că această testare în masă a dus la un număr atât de mare de îmbolnăviri și că a solicitat experților să încetinească procesul de testare.

Un oficial al Casei Albe a retras afirmațiile președintelui, anunțând că acesta a făcut o glumă.

La nivelul întregii țări au fost depistate aproape 2,3 milioane de oameni infectați și se apropie de pragul celor 200.000 de decese covid, conform datelor oficiale ale Universității Johns Hopkins. SUA este cea mai afectată țară din lume de pandemie, fiind urmată de Brazilia care a depășit un milion de îmbolnăviri și Rusia cu 576.162 de infectări.

Trump a profitat de ocazie și a acuzat mass-media că nu i-a recunoscut meritele și nu a precizat ce ”treabă fenomenală” a făcut în gestionarea pandemiei.

Mitingul din cadrul campaniei prezindențiale din Tulsa a avut loc chiar dacă specialiștii au tras semnale de alarmă cu privire la orice manifestație care ar genera participarea unui număr mare de oameni și ar putea duce la o creștere a ratei de răspândire a coronavirusului. Mulțimea a fost mult mai mică decât estimat, mai multe sectoare ale arenei cu o capacitate de 19.000 de locuri fiind goală, dar dintre cei care au participat, puțin au purtat o mască de protecție.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră