Statele Unite ale Americii închid granița cu Brazilia, noul epicentru al pandemiei de coronavirus

25 Mai 2020 | scris de A.A.
Statele Unite ale Americii închid granița cu Brazilia, noul epicentru al pandemiei de coronavirus

Statele Unite au suspendat toate călătoriile dispre și înspre Brazilia pentru a preveni o nouă explozie a cazurilor confirmate cu noul coronavirus. Chiar dacă marea majoritate a țărilor din lume au început ridicarea restricțiilor pentru a permite redeschiderea economiei, Brazilia înregistrează un număr din ce în ce mai mare de persoane infectate, precizează AFP.

Pandemia ce face ravagii în America Latină împinge cifrele oficiale la nivel mondial către un nou record: 5,4 milioane de oameni infectați și aproape 350.000 de decese în urma contaminării cu noul coronavirus.

Brazilia a fost declarată recent noul epicentru al pandemiei mondiale cu peste 360.000 de cazuri pozitive ajungând pe locul II mondial, fiind depășită doar de SUA.

În condițiile în care Brazilia a raportat peste 22.000 de decese COVID, Casa Albă a anunțat închiderea granițelor pentru cetățenii străni pentru a preveni un nou val de îmbolnăviri.

Chiar dacă țara pe care o conduce este în plină criză, președintele Jair Bolsonaro, un apropiat al președintelui Trump, continuă să ignore riscul și anunță că nu va luat măsuri dure de izolare a populației ce ar duce la o gravă criză economică.

Chiar și în această duminică, Bolsonaro a ignorat din nou sfaturile specialiștilor și a participat la noi băi de mulțime cu ocazia un miting la care a luat parte. Acesta a renunțat la purtarea unei măști de protecție, și-a îmbrățișat cetățenii, a dat mâna cu ei și chiar a purtat un brațe un copil.

În ciudat sprijinului din partea partidului și alinților politici, președintele este asupru criticat de experți și chiar de OMS pentru că nu ia măsuri restrictive în condițiile în care pandemia este în plină desfășurare în Brazilia.

În timp ce guvernul său închide noi granițe, președintele Trump ăși manifestă în continuare frustrarea față de întârzierea redeschiderii economice a țării. 40 de milioane de slujbe ale americanilor au fost pierdute în urma pandemiei, iar decesele în urma infectării cu coronavirus se apropie de pragul celor 100.000 de cazuri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră