Brazilia devine a doua țară din lume ca număr de cazuri pozitive cu noul coronavirus

24 Mai 2020 | scris de A.A.
Brazilia devine a doua țară din lume ca număr de cazuri pozitive cu noul coronavirus

Brazilia a depășit ca număr de persoane infectate cu noul coronavirus Rusia, urcând pe locul doi mondial, conform cifrelor oficiale ale Universității Johns Hopkins.

Sâmbătă, cea mai mare țară din America Latină, a raportat 347.398 de cazuri pozitive și 22.013 decese cauzate de noul coronavirus, fiind surclasată doar de Statele Unite ale Americii cu peste 1,6 milioane cazuri pozitive și 96.983 de decese, precizează The Hill.

Rusia ajunge astfel pe locul trei mondial cu 335.882 de persoane testate pozitiv și doar 3.388 de decese COVID.

Brazilia a raportat cifre în creștere în ultimele săptămâni, iar situația nu pare a se stabiliza.

Mike Ryan, director în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat sâmbătă că Brazilia devine epicentrul mondial al pandemiei, adăugând că organizația privește cifrele oficiale  cu multă îngrijorare.

”Din toate punctele de vedere, America de Sud devine epicentrul pandemiei. Foarte multe țări din acea zonă raportează un număr din ce în ce mai mare de locuitori testați pozitivi. Cu toții privim cu îngrijorarea situația de acolo, dar principala problemă se dezvoltă în Brazilia.”, a declarat Ryan.

Președintele brazilian, Jair Bolsonaro, a declarat în repetate rânduri că boala nu este nimic altceva decât ”o banală răceală” și a cerut redeschiderea economică în cel mai scurt timp, creând mari incertitudini în condițiile în care autoritățile locale impuseseră izolarea populației.

Acesta a respins toate studiile internaționale, dar și îndemnurile specialiștilor locali, mergând până la demisia ministrului sănătății în luna aprilie.

Bolsonaro, un politician conservator, aliat și prieten a lui Donald Trump a avut un contact direct cu o persoană confirmată pozitiv. Secretarul său de presă a fost testat pozitiv cu noul coronavirus în urma unei călători în SUA.

Alte stiri din Externe

Ultima oră