Cinci milioane de decese COVID-19 în lume

03 Oct 2021 | scris de A.V.
Cinci milioane de decese COVID-19 în lume

Nu doar România marchează recorduri, ci și lumea întreagă. A fost depășită bariera de 5 milioane de decese COVID-19 în lume.

Numărul deceselor asociate Covid-19 a depășit vineri, la nivel global, pragul de 5 milioane, potrivit unui calcul Reuters. Cifra contrazice cumva numărul victimelor propuse de site-ul Worldometer (unul dintre cele mai populare), care înaintează doar 4,8 milioane de victime.

Mai mult de jumătate din numărul total al deceselor asociate Covid-19 raportate în lume în ultimele 7 zile au fost înregistrate în Statele Unite, Rusia, Brazilia, Mexic şi India.

Pentru a ajunge la 2,5 milioane de decese asociate, a fost nevoie de mai mult de un an. Următoarele 2,5 milioane de decese asociate Covid-19 au fost înregistrate în mai puţin de 8 luni, potrivit analizei Reuters.

În medie 8.000 de decese au fost raportate zilnic în lume, anul trecut. Totuşi, rata de deces la nivel global a încetinit în ultimele săptămâni.

Mai mult de jumătate din lume nu au primit încă o doză de vaccin anti-Covid, potrivit Our World in Data.

Recorduri triste

Statele Unite au depăşit vineri pragul de 700.000 de decese asociate Covid-19 şi sunt urmate de Rusia cu aproximativ 205.000.

Ca regiune, America de Sud este cea mai afectată din punct de vedere al numărului deceselor, cu 21% din totalul mondial, urmată de America de Nord şi Europa de Est, cu peste 14% fiecare.

Varianta Delta este acum tulpina dominantă în lume şi a fost raportată de 187 dintre cele 194 de ţări membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră