Boală neidentificată, letală, a ucis 12 persoane în câteva zile în Liberia (VIDEO)

03 Mai 2017
Boală neidentificată, letală, a ucis 12 persoane în câteva zile în Liberia (VIDEO)

De parcă toate comentariile despre faptul că ar fi un laborator de teste al ingineriei genetice ar fi perfect adevărate, după ce a fost devastată de epidemia provocată de virusul Ebola, Liberia se confruntă cu apariția unei noi maladii mortale, care a ucis 12 persoane în doar câteva zile. 

Dureri de cap, diaree, vomă și confuzie sunt simptomele sub care se prezintă maladia încă necunoscută, conform unui raport prezentat de reprezentantul OMS în Liberia.

Oficialitățile medicale au confirmat că testele pentru Ebola, febră galbenă și febră Lass, efectuate pacienților, au fost negative.

21 de persoane, din 6 țări, ce au în comun prezența la o ceremonie funerară într-o provincie din Liberia, au fost primii pacienți, internați în spital în condiții de izolare completă.

O altă persoană care a participat la această înmormântare s-a îmbolnăvit după ce a ajuns la domiciliu, în capitala Monrovia.

Mostre prelevate de la pacienți au fost deja trimise laboratoarelor US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), din Atlanta, pentru o analiză completă. 

Conform unui purtător de cuvânt al CDC, timpul de la instalarea bolii și până la deces, rata mare de deces în rândul copiilor sugerează ingestarea sau expunerea la un agent contaminant.

"Nu știm încă ce a ucis pacienții, investigația continuă pentru a pune lucrurile cap la cap și nu putem confirma că prezența la înmormântarea respectivă reprezintă un factor determinant în declanșarea bolii. Rezultatele complete ale analizelor ne vor parveni în 2-3 săptămâni", a declarat acesta.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră