Ebola loveşte din nou în Liberia

21 Noi 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Ebola loveşte din nou în Liberia

Printre noii pacienţi se numără un băieţel de 10 ani care locuieşte împreună cu familia sa în Paynesville, o suburbie din estul capitalei liberiene Monrovia, a anunţat ministrul Sănătăţii, Bernice Dahn. Alţi doi membri ai familiei băieţelului au fost testaţi şi sunt purtători ai virusului. Ca urmare, toţi cei şase membri ai familiei, ca şi alţii cu risc ridicat înalt după ce au venit în contact cu aceştia, au fost internaţi într-o secţie specială pentru tratarea Ebola din Paynesville.

"Secţia a fost decontaminată, iar personalul medical care vine în contact cu bolnavii a fost avertizat. Ştim că Ebola se transmite şi stim şi cum să o oprim dar trebuie să fim vigilenţi şi să lucrăm în echipă", a mai spus ministrul.

Bruce Aylward, responsabil în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Sănătate,a declarat că pacientul nu a fost în contact cu vreun supravieţuitor al epidemiei de Ebola."Evident, familia prezintă un risc ridicat şi este", a spus Aylward la o conferintă de presă, înainte ca doi fraţi ai băieţelului să fie testaţi pozitiv.

În Liberia sau fost înregistrate peste 10,600 de cazuri de Ebola şi 4.808 de decese de la iybucnirea epidemiei în martie 2014. Virusul a ucis în total 11.300 persoane în Guinea, Sierra Leone şi Liberia. Sierra Leone a anunţat la 7 noiembrie că nu a mai înregistrat noi cazuri de Ebola la 7 noiembrie, iar Guinea a început numărătoarea inversă pentru a declara dispariţia virusului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră