Beneficii neaşteptate ale consumului de piure de cartofi

02 Noi 2019
Beneficii neaşteptate ale consumului de piure de cartofi

Piureul de cartofi are o serie de proprietăţi benefice determinate de compoziţia sa bogată: suficiente vitamine, minerale şi alte ingrediente necesare unei stări de sănătăte bună.

Cartofii conţin o cantitate mare de amidon, vitamine, zahăr, aminoacizi, lizină şi minerale – calciu, fosfor.

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au descoperit că piureul de cartofi consumat în timpul antrenamentelor lungi este la fel de eficient ca un gel special de carbohidraţi utilizat pentru a menţine nivelul de zahăr din sânge şi pentru a stimula performanţa atletică.

Descoperirile oamenilor de ştiinţă au fost publicate în Journal of Applied Physiology. În cadrul experimentului, 12 persoane au participat la o sesiune de ciclism.

În medie, fiecare dintre ei a parcurs cu bicicleta aproximativ 267 de kilometri pe săptămână.

Voluntarii au fost împărţiţi în trei grupe. Celor din prima grupă li s-a permis să bea doar apă în timpul sesiunii de antrenamente, cei din a doua grupă au primit un supliment de gel, iar participanţilor din grupa a treia li s-a oferit piure de cartofi.

„Nu am descoperit diferenţe în performanţa bicicliştilor care au consumat carbohidraţi din piure de cartofi sau geluri în cantităţi recomandate de aproximativ 60 de grame pe oră în timpul experimentului”, a declarat autorul studiului, Nicholas Bird.

Acesta a menţionat că participanţii care au consumat geluri şi piure de cartofi au avut rezultate mai bune decât cei care au băut doar apă.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră