Angela Merkel, în carantină la domiciliu!

22 Mar 2020 | scris de A.V.
Angela Merkel, în carantină la domiciliu!

Cancelara germană Angela Merkel este în carantină la domiciliu după ce a fost vaccinată de un medic care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, anunță Der Spiegel.

Cancelara este în autoizolare voluntară la domiciliu, a anunțat purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert, după o conferință de presă a cancelarei, care a fost susținută duminică la Berlin.

Merkel a fost vaccinată profilactic vineri de către un medic care a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. 

Merkel va fi testată de mai multe ori pentru prezența noului coronavirus, în cursul următoarelor zile, a precizat Seibert. 

”Cancelara își continuă activitatea de la domiciliu”, a subliniat acesta.

Cancelara a susținut duminică după-amiază o conferință de presă după o serie de consultări telefonice cu lideri din mai multe landuri pe tema măsurilor care trebuie luate la nivel național în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Ieșirile în grupuri de mai mult de două persoane vor fi interzise pe întregul teritoriu al Germaniei timp de două săptămâni, începând de luni. Se acceptă însă excepții în cazul familiilor și al altor persoane care locuiesc în aceeași gospodărie. 

Frizeriile și saloanele de cosmetică și masaj vor fi închise în această perioadă, la fel ca restaurantele. 
În spațiul public, cetățenii trebuie să păstreze o distanță de cel puțin un metru și jumătate, spre exemplu la supermarket sau în parc. 

Poliția urmează să verifice dacă cetățenii respectă regula de a nu ieși în spațiul public în grupuri de peste două persoane. Cine nu o respectă, riscă amenzi de până la 25.000 de euro. 

Cancelara Angela Merkel a căzut de acord cu premierii landurilor federale asupra acestor măsuri care se aplică în toată țara. 

Bavaria a mers mai departe: premierul de land Markus Söder a anunțat vineri restricții de circulație. Timp de două săptămâni, locuitorii Bavariei au voie să iasă din casă doar în scopuri absolut necesare, de pildă, pentru a merge la serviciu, la supermarket, la farmacie sau la medic. 

În Germania au fost confirmate peste 24.000 de infecții cu noul coronavirus. 

Potrivit purtătorului de cuvânt, Merkel a fost vaccinată contra pneumococilor. Ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn, a îndemnat ca toate persoanele de peste 60 de ani să se vaccineze.

Ținând cont de propagarea rapidă a coronavirusului, persoanele în vârstă ar trebui să se asigure că sunt vaccinate contra pneumococilor.

Bacteria poate antrena o pneumonie periculoasă, ca și noul coronavirus. Vaccinarea poate proteja în special persoanele expuse la riscul de a contracta ambii agenți patogeni simultan, mai scrie Der Spiegel.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră