A fost înființat Ministerul Singurătății

27 Feb 2021 | scris de Istvan Deak
A fost înființat Ministerul Singurătății

Japonia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării care să se ocupe de sănătatea mintală a cetăţenilor, afectată de pandemia cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2, scrie nypost.com.

În ultimele luni, numărul de sinucideri a crescut în Japonia, iar principalul obiectiv al acestui minister este să soluţioneze problema.

Prim-ministrul Yoshihide Suga l-a numit pe Tetsushi Sakamoto responsabil cu remedierea problemei singurătăţii şi izolării în rândul tinerilor din ţară.

Plan de acțiune

Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbaţii şi numărul de sinucideri este în creştere. Sper că veţi identifica problemele şi că veţi promova detaliat măsurile”, i-a spus Suga lui Sakamoto, potrivit japantimes.co.jp.

Noul ministru a subliniat: „Sper că voi desfăşura activităţi pentru a preveni singurătatea şi izolarea socială şi pentru a proteja legăturile dintre oameni”.

Sakamoto a discutat într-o conferinţă planurile sale de a organiza un forum de urgenţă până la finalul lunii, la care vor fi invitaţi pentru a discuta cei care i-au ajutat pe oameni să gestioneze problemele de sănătate mintală, în special singurătatea şi izolarea. La aceeaşi întâlnire, la care va fi prezent şi Suga, vor fi discutate şi măsurile de sprijin.

Sursa foto: japantimes.co.jp/KYODO

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră