Iniţiatoarea Legii anti-fumat a demisionat din PSD: Mi-am pierdut speranța că mai pot schimba ceva

01 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Iniţiatoarea Legii anti-fumat a demisionat din PSD: Mi-am pierdut speranța că mai pot schimba ceva

Aurelia Cristea, iniţiatoarea Legii anti-fumat, fost ministru delegat şi fost deputat PSD în legislatura trecută, a demisionat miercuri din PSD, spunând că a luat decizia "în zorii unei zile care a urmat unei seri și nopți negre pentru România și pentru noi toți", cu referire la momentul de marţi seara, când guvernul Grindeanu a adoptat ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor Penale.

"Am venit în arena politică aducând ceea ce învățasem de la dascălii mei și ceea ce câștigasem ca experiența profesională. Am fost conștientă că va fi greu, însă nu am dezarmat aproape niciodată. Nici când am fost atacată, nici când am fost jignită, nici când mi s-au făcut nedreptăți. Pentru că am crezut și cred în continuare că, atâta timp cât ești consecvent cu tine și cu principiile tale și atâta timp cît nu încerci să înșeli încrederea celor din jur, nu există barieră insurmontabilă. Există, însă, un moment clar în care este necesară delimitarea- acela în care principii, valori și credințe care stau la fundația construcției unui popor sunt sacrificate pentru interese personale meschine", scrie fostul deputat pe pagina sa de Facebook.

Membră a PSD de 20 de ani, Aurelia Cristea spune că nu poate gira un grup infracţional aflat vremelnic în fruntea partidului şi a ţării. "În toată activitatea mea de om politic și parlamentar, am acționat conform câtorva principii personale de neclintit- acelea ale respectului pentru lege și cetățean, ale dialogului, verticalității, congruenței între vorbe și fapte, al integrității. Am simțit direct efectele nepotrivirii dintre aceste principii și abordarea unora dintre oamenii politici, dar am rămas fidelă lor indiferent de consecințe. Într-un astfel de moment, cred că avem fiecare datoria morală să nu rămânem indiferenți. Iar eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracțional aflat vremelnic în fruntea PSD și , din păcate, al țării. Sunt convinsă că există un număr suficient de mare de membrii ai Partidului Social Democrat care se ghidează după aceleași principii sănătoase. Sunt convinsă că exact ei vor sta la baza reformării necesare și reconstrucției de credibilitate pe care o consider vitală în acest moment. Lor le doresc succes, eu însă mi-am pierdut speranța că mai pot schimba ceva din interior. După 20 de ani!", scrie Aurelia Cristea pe pagina sa de Facebook.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Politic

Ultima oră