Scandal la PSD Cluj. Iniţiatoarea legii antifumat a demisionat

15 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Scandal la PSD Cluj. Iniţiatoarea legii antifumat a demisionat

Aurelia Cristea a anunţat că va rămâne membru PSD şi că va susţine candidatura omului de afaceri Octavian Buzoianu. Deputatul PSD a admis că intrarea în vigoare a legii anti-fumat i-a adus o scădere în sondaje şi că un candidat independent la primărie ar avea un potenţial de creştere mai mare, conform Ziua de Cluj.

Aurelia Cristea a criticat însă conducerea naţională a PSD şi pe preşedintele partidului, Liviu Dragnea, pentru faptul că de la validarea candidaturii sale, în octombrie anul trecut şi până în prezent, nimeni din conducerea centrală nu s-a interesat de această candidatură şi de proiectele pe care le-a propus pentru municipiu.

Deputata a susţinut ca pentru retragerea ei din cursa pentru primăria Cluj Napoca a fost invocat un sondaj de opinie, realizat de IRES, din care reiesea ca i-a scazut mult cota privind intentia de vot a clujenilor. „Mi s-a spus ca cel mai probabil din pricina Legii antifumat am scazut în sondaje. Nu stiu daca este chiar asa, dar ce stiu sigur este ca nu am avut nici un moment sustinerea reala a conducerii partidului. Domnul Dragnea nici macar nu a dorit sa se uite peste proiectul meu”, a comentat Cristea, conform hotnews.ro.

Mai mult, Aurelia Cristea a spus că a avut mari probleme să aducă oameni noi în partid din cauza problemelor de imagine ale preşedintelui PSD Liviu Dragnea, care este judecat de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul privind fraude la referendumul de demitere a fostului preşedinte Traian Băsescu din 2012.

„E foarte bine că a demisionat doamna Cristea! În fruntea organizaţiei municipale trebuie să fie cineva care să se bată pentru acest proiect al nostru (susţinerea candidatului „independent" la funcţia de primar, Octavian Buzoianu - n.red.), cineva motivat, dânsa nu se putea motiva", a declarat liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

Alte stiri din Politic

Ultima oră