Grindeanu îl corectează pe Cioloş: Hotărârea privind corvetele nu a fost adoptată legal

10 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Grindeanu îl corectează pe Cioloş: Hotărârea privind corvetele nu a fost adoptată legal

Executivul va abroga hotărârea de guvern privind construcţia a patru corvete la Şantierul Naval Galaţi, emisă de Guvernul Cioloş, deoarece nu ar fi fost dată în mod legal.

"Vom abroga hotărârea de guvern dată în decembrie pentru că n-a fost dată în mod legal. Trebuia să existe înainte un memorandum care să fie aprobat în Parlament. Orice investiție în acest domeniu mai mare de 100 de milioane de euro trebuie aprobată de către Parlament, deci pașii sunt cât se poate de clari. Se abrogă, se merge cu memorandum în Parlament. Parlamentul aprobă sau nu, după care se vine în Guvern cu o hotărâre de guvern de acest tip. Nu s-au respectat acei pași, tocmai de aceea trebuie să abrogăm această hotărâre de guvern", a afirmat Grindeanu, joi seara la Antena 3.

Guvernul Cioloș a adoptat, pe 29 noiembrie 2015, hotărârea privind aprobarea circumstanțelor și a procedurii specifice aferente programului strategic de înzestrare ''Corveta multifuncțională'' din clasa SIGMA — proiect 10514, construite și dotate în Șantierul Naval Damen Galați S.A.,

"Valoarea estimată a programului, pe întreaga perioadă de șapte ani, este de 1,6 miliarde euro (cu TVA), sumă în care sunt cuprinse și achiziția munițiilor și suportul logistic inițial, care include și instruirea echipajelor", anunța Guvernul Cioloș, conform agerpres.ro.

Alte stiri din Politic

Ultima oră