Câte bilete la tratament balnear a aprobat Guvernul pentru 2017

02 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Câte bilete la tratament balnear a aprobat Guvernul pentru 2017

Guvernul a stabilit miercuri, printr-o hotărâre, atât numărul biletelor de tratament balnear acordate în 2017 prin unităţile de tratament balnear care aparțin Casei Naţionale de Pensii Publice, cât şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Astfel, pentru anul în curs, în unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice se asigură 56.394 de locuri, anunţă Guvernul într-un comunicat.

Acestea vor fi repartizate pe maximum 18 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. Prețul biletului de tratament balnear include tariful pentru cazare, masă și 12 zile de tratament.

La numărul de bilete de tratament acordate prin unitățile de tratament balnear ale CNPP se adaugă numărul de locuri la tratament balnear ce urmează să fie contractate cu alți operatori economici interesați, în acest scop fiind alocate peste 319 milioane de lei.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. Persoanele îndreptățite pot beneficia de un singur bilet de tratament în perioada unui an calendaristic.

Anul trecut s-au asigurat 59.641 de biletele de tratament balnear prin unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice şi s-au contractat în total, alte 234.880 de bilete.

"Bugetul pentru acest an față de anul trecut a crescut cu aproximativ 10% și prin asta încercăm să ne manifestăm implicarea și grija față de cei care au realmente nevoie în pregătirea sănătății lor de aceste tratamente balneare", a declarat în deschiderea şedinţei de Guvern Adrian Dobre, secretar de stat în Ministerul Muncii. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră