Guvern: Majorarea salariului minim, în ultima şedinţă din 2015

30 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Guvern: Majorarea salariului minim, în ultima şedinţă din 2015

Reprezentanţii sindicatelor în Consiliul Economic şi Social au cerut ca salariul minim să crească de la 1 ianuarie la 1.200 de lei sau, în varianta 1 mai, la 1.275, în timp ce patronatele şi Executivul au susţinut majorarea salariului minim la 1.250 de lei de la 1 mai.

Executivul mai are pe agendă ordonanțe de urgență pentru prelungirea valabilității licențelor de traseu și a programului de transport, în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între București și localitățile județului Ilfov, pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum și pentru prorogarea unor termene din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România.

Guvernul mai discută, printre altele, și un proiect de hotărâre de suplimentarea numărului maxim de posturi ale Direcției Naționale Anticorupție, dar și pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul fiscal.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră